Michael Crème de la crema

Michael’s story

Barista expert

Michael Van de Moortel is medeoprichter van de gallery-shop-coffeelab ‘Creme De La Crema’. Samen met zijn vrouw Cynthia Jacobs, hedendaags ontwerpster van sieraden en objecten, brengen ze passie en respect voor vakmanschap, het product, natuur en menswaardige ethiek.

De setting is een eigentijdse ‘coffee lab’ en galerie met een advies en trainingscentrum voor veel liefhebbers van vakmanschap en ‘specialtykoffie.

Specialty coffee

Zijn missie is om mensen te inspireren met een uitstekende kop koffie en het ‘seed to cup’ verhaal van ‘specialty’ koffie. Hij voelt zich ambassadeur voor al die vele enthousiaste mensen die betrokken zijn bij het zorgvuldig telen, plukken, verwerken en roosteren van deze koffie met hoofdzakelijk deze gedachte: deze uitzonderlijke kop koffie tot bij u te brengen. Creme De La Crema brengt u koffie met een verbintenis tot transparantie, sociale verantwoordelijkheid en bovenal uitstekende kwaliteit.

Sip slowly and enjoy, is het motto!

michael-roasting
Masterclass barista - Creme de la crema

Coffee consultant

Zijn carrière begon lang geleden zoals velen van ons met het drinken van een kopje koffie dat heel anders was dan alle kopjes daarvoor. Zijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en werd viraal toen hij vele cursussen en trainingen volgde in de koffiewereld. Hij werd betrokken bij de SCA-organisatie om de beweging van de ‘specialty’ koffie te ondersteunen.

Hij heeft vele trainingen gehad bij barista kampioenen, juryleden en koffie-experts van over de hele wereld en werd SCA internationaal erkend barista trainer, barista-expert en jurylid bij wedstrijden.

Tot op vandaag probeert hij nog steeds in contact te blijven met de nieuwste kennis en koffie-experts van over de ganse wereld.

Maar ondertussen houdt hij vooral van zijn vrouw, vrienden en familie, zonsopgang in de schoonheid van de natuur, een goede portie muziek en kunst en een leuk dier om hem heen. Enjoy life!

0

Start typing and press Enter to search